Programlarımız

Etkinliklerimiz

68'liler Birliği Vakfı, Türkiye'nin Tam Bağımsızlık ve Gerçek Demokrasi Mücadelesini güçlendiren ve etkin katkıda bulunan çeşitli çalışmalar planlar, düzenler.

Bu etkinlikler ile Türkiye'deki Ulusal, Toplumsal, Sınıfsal mücadele içinde bulunan güçlerin yakın geçmişteki deneyimler ve güncel gelişmeler ışığında bilinçlerini açmak, mücadelelerini güçlendirmek, geçmişte aşılmış ve yeni ortya çıkmış sorunlarla savaşımlarında yollarını açacak yöntemlerin araştırılmasında katkı sağlamaya çalışır.

Örgütsel ve bireysel planda devrimcilerin ideoloji, politika ve bilim ekseninde desteklenmelerini esas alır. Türkiye Devrimci Hareketinin ve özelde 68 Hareketinin algılanmasında toplumsal gerçeklikleri esas alır; 68 hareketinin önemli eylemlerini, çalışmaları ve kişilerini kamuoyuna tanıtıcı çalışmalar yapar.

Sosyal Medya

68'liler Birliği Vakfı olarak etkinliklerimiz internet sitemizde duyurulduğu kadar, ayrıca Facebook ve Twitter hesaplarımız ile de halkımıza iletilmektedir. O adreslere üye olarak etkinliklerimizi daha detaylı takip edebilirsiniz.

Önemli Tarihler

Vakfımız, 68 Devrimci Hareketinin ve 68liler Birliği Vakfı’nın önemli gördüğüi belirli günlerde toplumu aydınlatma çalışmaları kapsamında; anma ve toplumsal hafızaya anımsatma etkinlikleri düzenler.

Yanısıra, ülke gündemine giren olumlu veya olumsuz sonuçlar yaratacak gelişmelere karşı örgütsel ve kuşak olarak destek verme yada eylemli olarak karşı çıkma tutumu alarak çeşitli eylemler, kampanyalar, toplantılar, medya aracılığı ile açıklamalar, programlar, yayınlar hazırlar; süreli-süresiz; yazılı veya görsel yayınlar çıkararak aydınlantma çalışmalarını sürdürür.

Bu eylemler:

Uğur Mumcu; Ahmet Taner Kışlalı, gibi siyasi cinayetlere kurban gitmiş aydınların;

Deniz Gezmiş, Mahir Çayan gibi önderlerin;

12 Mart- 12 Eylül gibi Askeri darbeler; 2007 Ergenekon Saldırısı gibi Sivil Darbeler;

30 Mart- Kızıldere; 31 Mayıs- Nurhak vb.Devrimcilerin kıyıldığı olayların anlatılması ve anılması;

28 Nisan 1960; 9-10 Haziran 1969 gibi kitlesel Öğrenci eylemleri;

15-16 Haziran 1970 tarihli yığınsan İşçi Eylemleri; Gezi Eylemleri gibi Anti-faşist Demokratik kitlesel direnişlerin anlatılması ve açık ve kapalı salon toplantıları gibi çalışmalardır.

100 TL BAĞIŞ

TOPLANTILARA KATKI

100 TL katkınız
vakfımızın toplantılarına güç katacak.

500 TL BAĞIŞ

TANITIMA KATKI

500 TL katkınız
vakfımızın tanıtımına güç katacak.

1000 TL BAĞIŞ

ETKİNLİKLERE KATKI

1000 TL katkınız
vakfımızın etkinliklerine güç katacak.