Ulusal Bağımsızlık Yürüyüşü 2016

30 AĞUSTOS BİLDİRİSİ

YÜCE TÜRK ULUSUNA! İSTANBUL, 27 AĞUSTOS 2016

26 AĞUSTOS 1922 BÜYÜK TAARUZU OLMAYAN’IN; 30 AĞUSTOS 1922 BÜYÜK ZAFERİ OLAMAZ; 30 AĞUSTOS ZAFERİ OLMAYAN’IN YURTTA VE DÜNYADA BARIŞI OLAMAZ.ÇÜNKÜ BARIŞIN KOŞULLARINI SAVAŞI KAZANANLAR, YAZDIRIRLAR.

19 MAYIS’TA SAMSUN’A ÇIKARAK ANADOLU’DA EMPERYALİZMİN İŞBİRLİKÇİSİ GERİCİ PADİŞAH VE HALİFE’YE KARŞI CEPHE AÇMAYA GİDEN KOMUTAN GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA; HAVZA’DA, AMASYA’ DA, ERZURUM’DA SİVAS’TA, ANADOLU’DAKİ ÇOBAN ATEŞLERİ OLAN MÜDAFA-I HUKUK’LARIN; REDDİ İLHAK CEMİYETLERİNİN VE KESTİRMEDEN DAĞA ÇIKAN KUVVAYI MİLLİYE ÇETELERİNİN SÖZCÜSÜ OLDU.

MEŞRUİYETİN MECLİSLERDEN GEÇTİĞİNİ BİLEN HER TÜRK EVLADII GİBİ;TÜRKLERİN KURULTAY GELENEĞİNİ GÜNCELLEDİ VE 23 NİSAN 1920 DE ANKARA’DA TBMM’Yİ VE ONA DAYANAN TÜRK HÜKÜMETİNİ VE HALKIN BAĞRINDAN DOĞAN HALKIN ORDUSUNU; TÜRK ORDUSUNU KURDU.

BİZLERİN TAM BAĞIMSIZLIK, GERÇEK DEMOKRASİ AŞKINI TEMSİL EDEN; KAMUCU, TOPLUMSAL, HALKÇI; HALKA VE DEVRİMLERE DAYANAN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ; EMPERYALİST DÜŞMANLARIN, YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ OLAN ETNİKÇİLERE, PADİŞAHÇI GERİCİLİĞİN İHANETİNE VE 21 İSYANA RAĞMEN HALKINA GÜVENEREK SİLAH BAŞI YAPAN KAHRAMANLARIMIZ SIRASIYLA SAYDIĞIMIZ TÜM ZAFERLERİ KAZANDILAR.

9 EYLÜL 1922 DE İZMİR’DEN; 6 EKİM 1923 DE İSTANBUL’DAN DÜŞMANI KOVDULAR. 24 TEMMUZ 1923 DE, LOZAN BARIŞINI EMPERYALİST CEPHEYE İMZALATTILAR; 29 EKİM 1923 DE PADİŞAHÇI VE HALİFECİLERİN KARŞIT ÇABALARINA RAĞMEN CUMHURİYET’İ İLAN ETTİLER.

TÜRKİYE’NİN ÇAĞI YAKALAYABİLECEĞİ BİR YAPIYI, BİR DEVRİMCİ CUMHURİYETİ TÜM KURUM VE ORGANLARI İLE BİRLİKTE BİZE ARMAĞAN ETTİLER.
BU GÜN; TEHLİKEYE DÜŞMÜŞ OLAN BU CUMHURİYET’İ KORUMAK, YÜKSELTMEK, GELİŞTİRMEK HEPİMİZ İÇİN GÖREVDİR. ONUN DÜŞMANLARINI; HER NEREDE VE HANGİ, AD VE KILIK ALTINDA ÇALIŞIR; KİMLERLE İŞBİRLİĞİ YAPARLARSA YAPSINLAR; BÜTÜN YURT VE ULUS HAİNLERİ CEPHESİNİN KÖTÜCÜL EMELLERİNİ KÖKTEN HÜSRANA UĞRATMA GÖREVİMİZİN BİLİNCİ İÇİNDE; 26 AĞUSTOS 2016 GECESİ KOCATEPE’YE ÇIKTIK! SAVAŞ ALANLARINDA ŞEHİT VE GAZİ YİĞİTLERİMİZİN DÖĞÜŞTÜKLERİ GÜNLERİ, GECELERİ ADETA YENİDEN YAŞADIK!

30 AĞUSTOS 2016 GÜNÜ DE İSTANBUL’DA BÜYÜK ZAFERİMİZİ DOSTA DÜŞMANA ANIMSATMAK VE COŞKUYLA KUTLAMAK İÇİN CADDELERE VE ALANLARA ÇIKIYOR, TÜM YURTSEVELERİ BU TÖRENLERE COŞKUYLA KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ.

ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ VE ONLARIN ÖNDERLERİ OLAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE İSTİKLAL SAVAŞI KAHRAMANLARINI BİR KEZ DAHA SAYGI VE MİNNETLE ANARKEN, TÜRK ULUSUNUN VE ONUN KAHRAMAN ORDUSUNUN 26 AĞUSTOS BÜYÜK TAARRUZUNU; VE 30 AĞUSTOS BÜYÜK ZAFERİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUZ.

BİZE ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI KAZANDIRAN BÜYÜK ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN,

ZAFERİ HAKKEDEN FEDAKAR MİLLETİMİZ ÇOK YAŞASIN.

68LİLER BİRLİĞİ VAKFI YÖNETİM KURULU