Karlov Suikasti hakkında Basın Bildirisi

BASIN BİLDİRİSİ - 20 Aralık 2016

Türkiye-Rusya dostluk ve komşuluk ilişkilerine sıkılan CIA kurşunu, geri dönüp ABD emperyalizmini vuracaktır

Türk halkına ve dünya halklarına duyurumuzdur!

19 Aralık 2016 Pazartesi akşam saatlerinde komşumuz Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, CIA’nin Türkiye içindeki taşeron örgütlerinden birinin tetikçisi olduğundan kuşku duymadığımız biri tarafından kurşunlanarak öldürülmüştür.

Rusya Büyükelçisinin bir suikastla öldürülmesi eylemi, Türkiye’de son 2 yıldır PKK, IŞİD gibi ABD güdümlü bölücü ve yobaz terör örgütleri kullanılarak yürütülen terör yoluyla kaos ve istikrarsızlaştırma hareketinin bir parçasıdır.

ABD emperyalizminin BOP çerçevesinde Irak, Suriye ve Türkiye’yi bölme planı, Suriye’de başarısızlığa uğramıştır. Suriye başarısızlığı, ABD ve BOP’a karşı bölge çapında bir direnişi ateşlemiştir.

Bu gelişme, 2002’den beri BOP Eşbaşkanlığı hükümeti tarafından yönetilen Türkiye’yi de etkilemiş ve Türkiye devleti ve hükümeti de, ABD denetimli “açılım” ve Müslüman coğrafyadaki CIA denetimli yobaz terör örgütlerine destek siyasetlerinden vazgeçmek zorunda kalarak, başta Rusya olmak üzere bölge devletleri ve Asya ülkeleri ile ilişki geliştirmeye yönelmiştir.

Bu yönelime ABD ve emperyalist Batı’nın tepkisi, PKK eliyle bölücü terörü, IŞID vb’leri eliyle yobaz terörünü tırmandırmak, 24 Kasım 2015’te olduğu gibi Türk devleti içindeki FETÖ güçlerini kullanarak Rus uçağını düşürmek olmuştu.

Bunların yeterli olmadığı görülerek, Türkiye’yi “terör” yoluyla kaosa sürükleme ve istikrarsızlaştırma eylemi komşumuz Rusya’nın Ankara Büyükelçisini öldürtme noktasına varmış bulunmaktadır.

Bu suikast eylemi gelişen Türkiye-Rusya dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerini bozamayacak, tam tersine daha da güçlendirecektir. Bununla da kalmayacak, Türkiye’deki ABD emperyalizmi karşıtlığını yükseltecektir.

Kurtuluş Savaşı yıllarında başlayan Türkiye-Rusya dostluğu, hem devrimci Cumhuriyet’in, hem de  “Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye” hedefinin stratejik dostluk siyasetlerinden en başta gelenidir.

68’liler Birliği olarak bu dostluk siyasetinin en güçlü savunucusuyuz.

Dostumuz ve komşumuz Rusya’nın Ankara Büyükelçisine karşı düzenlenen ve CIA güdümlü olduğundan şüphe duymadığımız bu suikast eylemini şiddetle kınıyoruz. Rus devleti yetkililerine ve Rus halkına başsağlığı diliyoruz.

BOP Eşbaşkanlığı siyasetinin gereği olarak Türkiye’de, gerek toplum ve gerek güvenlik güçleri içinde, gerekse medyada ve başka alanlarda yuvalanmaları desteklenmiş ya da yuvalanmalarına göz yumulmuş CIA güdümlü yobaz terör çetelerinin bir an önce ayıklanmasını istiyoruz.

Özellikle hükümet destekçisi medya kuruluşlarında yuvalanıp, Rusya ve İran düşmanlığı kışkırtan yobaz kalemlerin kırılması, Türkiye’nin acil ihtiyacıdır.

Yaşasın tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye!

Yaşasın Türk ve Rus halklarının kardeşliği ve Türkiye-Rusya dostluğu!

Kahrolsun ABD emperyalizmi ve CIA güdümlü terör çeteleri!

68’liler Birliği Vakfı

Kaydet