Suriye'ye yapılacak her tür müdahele cinayettir

Son günlerde Suriye'ye yapılması planlanan bir dış müdahale özellikle savaş çığırtkanlığı yapan iç ve dış medyanın gündeminden düşmüyor. Emperyalist odakların Orta Doğu Projesi kapsamında böylesi bir müdahaleyi tasarlıyor olmalarını kendi çıkarları açısından gerekli bulanlar olabilir.

İyi ama Türkiye'ye ne oluyor?

Bunu anlamak için AKP siyasal erkinin kafasının arka planını okumak gerekecektir. İktidara geldikleri günden beri orta çağ karanlığında Osmanlı rüyasıyla yatıp kalkan ve dolayısıyla halifelik peşinde koşan AKP hükümeti, uzun zamandır Arap ülkeleri üzerinde egemenlik kurmak amacıyla hayal ürünü politikalar geliştirdi. Bu politikaları gerek Suriye, gerek Irak ve gerekse Mısır'da iflas edince, yiten saygınlık ve prestijini kazanacağını umarak yeniden Suriye üzerinden savaş çığırtkanlığı yapmaktadır.

Türkiye'yi halkın istenci dışında kirli ve karanlık bir savaşın içine sokacak bu politikayı 68'liler olarak onaylamamıza olanak yoktur. Onaylamak şöyle dursun, AKP politikaları gereği Suriye'ye yapılacak her tür müdahaleyi Türkiye tarafından işlenmiş bir cinayet olarak görüp karşı durmayı devrimci bir görev saydığımızı kamuoyuna duyururuz!

Sönmez TARGAN
68'liler Birliği Vakfı Başkanı