Taksim Gezi Parkı Dayanışma Eylemleri

Taksim Gezi Parkı Dayanışma eylemleri giderek ülke çapında toplumsal bir boyut kazanarak siyasal taleplerle ve kentsel duyarlılıklarla örtüşmüştür. Büyük kitlelerin demokratik çıkışını selamlıyor ve Taksim Dayanışmasının ortaya koyduğu haklı talepleri destekliyoruz.

68'liler Birliği Vakfı olarak haklı talepler gerçekleşene kadar bir izleme komitesi kurularak Taksim Gezi Parkında çadırlarla tutulan nöbet sürdürülmelidir.

Bu doğrultuda;

• Hükümetin baskıcı ve faşizan uygulamaları son bulmalıdır.
  • İstanbul, Ankara ve Hatay vali ve emniyet müdürleri derhal görevden el çektirilmeli ve haklarında kovuşturma açılmalıdır. Haksız olarak gözaltına alınan ve meşru direnişte olan yurttaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.
  • Türkiye çapında ortaya çıkan meşru ve haklı direniş sırasında halka karşı suç işleyerek olay çıkaran, ölümlere yol açan kamu ve güvenlik güçleri içindeki görevlililer saptanarak yargı önüne çıkarılmalıdır.
  • Hükümet halkın sosyal yaşamına ve hayat tarzına müdahale etmeye son vermelidir. Kültür ve sanat hayatına yapılan çağdışı ve yoksullaştırıcı müdahaleler son bulmalı; Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yıkılmak yerine restore edilerek hizmete sokulmalı, Devlet Tiyatrolarına dokunulmamalı; Taksim Gezi Parkına Topçu Kışlası yapılması sevdasından vazgeçilmelidir.
  • Toplumda gerginliğe yol açan ve toplumun bir kesimini rencide eden 3.Boğaz Köprüsünün ismi hükümetçe gözden geçirilerek derhal değiştirilmedir.
  • Hükümete ve parlamentodaki partilere bir çağrımız var: Siyasi partiler ve seçim yasaları gözden geçirilerek demokratik bir tarzda yeniden düzenlenmeli, aynı zamanda seçim barajı kaldırılmalıdır.

68'LİLER BİRLİĞİ VAKFI

YÖNETİM KURULU