6 Mayıs 2013 - Basın Bildirisi

Basınımızın ve medyamızın değerli mensupları;

Siyasal partilerimizin, Sendikaların, Oda ve Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütlerinin saygıdeğer temsilcileri;

Bundan 41 yıl önce; 6 Mayıs 1972 günü 68 devrimci gençlik devinmesinin üç yiğit öğrenci önderi DENİZ GEZMİŞ, HÜSEYİN İNAN ve YUSUF ASLAN ABD emperyalizmi ve onun Türkiye’deki işbirlikçileri tarafından Ankara Merkez Cezaevi’nde idam edildiler.

Bu kapsamda yaşamlarını bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesine adayan ve dağ başlarında, sokak ortalarında, işkence odalarında Deniz’ler gibi öldürülen Mahir’leri, Ulaş’ları, Sinan’ları, İbrahim’leri, Hüseyin’leri, Taylan’ları, Erdal’ları ve daha nicelerini saygı ve özlemle anarken bu siyasal cinayetlerde sorumluluğu olan herkesi de lanetliyoruz.

Yitirdiğimiz bu yoldaşlarımızı sadece anmak için mi buradayız? Elbette hayır!

Çünkü bugün aynı emperyalist güçler, ülke içindeki işbirlikçileri ve gerici güçleri de yanına alarak dirliğimizi bozmak, bizleri Irak işgali örneğinde de yaşandığı gibi haksız ve kirli bir savaşın içine sokmak için çeşitli oyunlar oynamakta ve karanlık tuzaklar kurmaktadırlar.

Bugün içinde yaşadığımız sömürü düzenine, ülkeyi ortaçağ karanlığına çekmek isteyen irtica odaklarına ve yakında Suriye ve hatta İran’ı da  kapsayacak biçimde gelişen bölgemizdeki ABD işgal planlarına karşı var gücümüzle savaşım vermeyi 68 kuşağının vazgeçilmez bir geleneği olarak sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz. Nasıl ki  geçmişte ABD 6. Filosu’nun askerlerini bu rıhtımdan denize döktüysek, bugün de Orta Doğu’yu ABD’ye mezar edeceğimizi hepinizin önünde bir kez daha haykırmayı vazgeçilmez bir görev biliyoruz.

ABD ve işbirlikçilerinin, Ortadoğu’da etnik ve mezhep çatışmaları yaratarak ulusal devletleri ve ülkemizi parçalama planlarıyla, bunun bir parçası sahte barış açılımlarıyla, ulusumuza nasıl bir felaket dayattıklarının farkındayız. Bu karanlık sürece karşı ayağa kalkan, Ulus Meydanında, Silivri’de yüz binler olup barikatları yıkan Türkiye halkı, devrimci inancımızın ve kararlılığımızın güvencesidir.

Aradan 41 yıl geçmesine karşın yitirdiğimiz yoldaşlarımızın fiziksel varlıkları bugün aramızda değilse bile onların düşün ve inançları bütün canlılığı ile halkımızın bağrında bayraklaşarak yaşamaktadır. Her ne değin gözümüz yaşlı, yüreğimiz yasta olsa da bizler hınçla sıkılmış bir yumruk gibi ayaktayız.

Çünkü, Şili’li ozan Pablo Neruda’nın dizelerinde olduğu gibi:’’Halkız biz, yeniden doğarız ölümlerde!’’

Acılarımızı bizlerle paylaşan, yüreklerini yüreklerimizin yanına atan buradaki herkese teşekkür eder, saygılar sunarım.

*   Yaşasın tam bağımsız, gerçekten demokratik ve laik Türkiye !

*    Yaşasın devrimci mücadelemiz !

*   Kahrolsun Amerikan emperyalizmi ve onun yerli işbirlikçileri !

68’liler Birliği Vakfı