68'lilerden Baro'ya ziyaret

29-Ekim-iktidara-yurumeli.jpg

Aydınlık Gazetesi - 04 Kasım 2012

68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan başkanlığında bir heyet Genel Kurulu sonucunda yeniden göreve getirilen İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti.

Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Genel Sekreter Av. Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Füsun Dikmenli ile eski baro başkanı Kazım Kolcuoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette konuşan 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, "Ümit Kocasakal başkanlığındaki yönetimin yeniden seçilmesi yalnızca İstanbul Barosu için değil, Aydınlık Türkiye geleceği için büyük bir zaferdir" dedi. 29 Ekim'de gerici iktidarın yıkılma telaşına düştüğünü belirten Targan, önümüzdeki süreçte bu hareketin örgütlü bir güç haline dönüşmesi gerektiğini vurguladı.

"68'liler bu ülkenin vicdanıdır, namusudur" diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Ümit Kocasakal, yaptığı konuşmada "Baro seçimlerinde bir Milli Mutabakat oluşmuştur, 29 Ekim'de Ulus'taki birliktelik önümüzdeki süreçte ülkemizde bir şeyler olacağının göstergesidir, bu birliktelik doğru bir program etrafında örgütlenerek iktidara yürümelidir" diye konuştu.