THKO SAVUNMASI ve THKP-C SAVUNMASI yeniden basıldı

THKO SAVUNMASI
ve THKP-C SAVUNMASI

kitaplarının yeni baskılarını sunuyoruz

68’liler Birliği Vakfı’nca 2001 yılında bastırılıp yayımlanan THKO SAVUNMASI ve THKP-C SAVUNMASI kitaplarının ilk baskıları uzun süre önce bitmişti ve kitaplar epey geniş bir okur kitlesince aranıp soruluyordu.

Bugün artık aynı zamanda tarihsel belge niteliği de kazanmış bu kitapları, Mayıs (2016) ayı itibariyle yeniden bastırıp, okurlara sunmuş bulunuyoruz.

Bu kitapları yeniden okurlara sunarken, arkada kalan yıllarda karşılaştığımız, bugün de devam eden ve bu kitaplarda savunulan görüşleri hedef alan bir kampanyaya da dikkat çekmek isteriz.

Türkiye Solu’na dönük büyük bir başkalaştırma operasyonunu içeren bu kampanya kaynağını, emperyalist kapitalizmin “Küreselleşme” adı verilen programının ideolojik-siyasi tezlerinden almaktadır. Bu tezler sol’a, sınıf ve ulus kimlikleri yerine, etnik, dinsel, mezhepsel vb Ortaçağ kimliklerine dayanmayı ve bunları diriltmeyi dayatmaktadır.

Kampanya bu çerçevede, Türkiye’nin çağdaşlaşma, bağımsızlık ve demokratikleşme tarihindeki ilerici ve devrimci akım ve hareketleri hedef tahtasına koymaktadır. Devrimci tarihimizin bir parçasını oluşturan ve önderleri 68 kuşağı içinden çıkmış olan THK0 ve THKP-C hareketlerini, Jön Türk Devrimi, Milli Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet Devrimi ve 27 Mayıs ilericiliğine karşıtlığın bir aleti haline getirmeye çalışmaktadır.

Yayınladığımız kitaplar, bu yoldaki çarpıtmaları ve yaratılmakta olan kafa karışıklıklarını gidermenin birincil kaynakları olmanın yanında; siyasi tarih ve özel olarak devrimler tarihi konularında araştırma-inceleme yapanlar için de birincil kaynak niteliğindedir.

Deniz Gezmiş’lerin, Mahir Çayan’ların görüşlerini ve siyasi çizgilerini öğrenmek isteyen genç devrimcilere, tarih ve siyaset bilimi araştırmacılarına, içinden geldikleri devrimci gençlik hareketinin karakterini unutmak istemeyen 68 kuşağının yaşayan üyelerine, bu kitapları edinmelerini, okumalarını ve okutmalarını öneriyoruz.

TEL: 0212 243 86 24- 0537 487 72 90- 0533 476 81 90

FİYAT: 2 KİTAP 30 TL+ KARGO ÜCRETİ

NOT: Toplu alımlarda indirim yapılır.