İstanbul'un Gerçek Kurtuluş Gününü Kutluyoruz

İstanbul, 5 Ekim 2015

DEĞERLİ YAZILI VE GÖRSEL MEDYA TEMSİLCİLERİNE ÇAĞRI

6 Ekim 2015 Günü Saat 16.00 da, İTÜ Gümüşsuyu Kampusu önünde Türk Bayrakları ve katılımcı ve destekçi Kuruluşların Flamaları ile toplanılacaktır.

En Önde, "İstanbul'un Gerçek Kurtuluş Gününü Kutluyoruz" Pankartı olmak üzere Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe Rıhtımına yürüyecektir. Kurtuluş Savaşı ve Bağımsızlık Şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşımız okunacaktır.

Dolmabahçe rıhtımda Kitlesel Basın açıklaması 68liler Birliği Vakfı Başkanı tarafından yapılacaktır.

Basın açıklamasından sonra, Katılımcı, Kuruluş Temsilcilerinden dileyenlere kısa birer söz verilerek günün önemi daha kapsamlı ve etkin biçimde vurgulanmaya çalışılacaktır.

Açıklamalar sonrasında Rıhtıma yaklaşılarak 92 yıl önce bugün Boğaz'ı ve Türkiye'yi terkeden Düşman Donanması, "Bağımsız Türkiye" vb. sloganları eşliğinde temsili olarak gönderilecek ve sessizce dağılınacaktır.

Ulusal düzeyde sorunların yoğunlukla yaşandığı günümüzde, Değerli Basınımızın çağrımıza uyarak, sunduğumuz programı izleme ve Sayın Kamuoyuna yansıtma konusunda önemli katkı yapacağına inanıyoruz.

Saygı, sevgi ve dostlukla,

6 Ekim 1923 İstanbul'un Gerçek Kurtuluş Gününü Kutlama Kurulu Katılımcıları ;